Як годувати дитину у вихідні

Happy woman and child preparing healthy food together

  1. Годуйте дитину чотири-п’ять разів на день із перервою між прийомами їжі в три-чотири години
  2. Не давайте дитині між прийомами їжі солодощі
  3. Складайте дитячий раціон так, щоб він містив у достатній кількості білки, жири, вуглеводи, макро- та мікроелементи, а також вітаміни
  4. Давайте дитині воду. Соки або чаї не замінять її в раціоні, якими корисними вони не були б
  5. Урізноманітнюйте дитячий раціон. Через одноманітність зменшується кількість шлункового соку, а отже — знижується апетит і гірше засвоюється їжа
  6. Діліть котлету та рибу на шматочки, але лише після того, як дитина побачить готову страву
  7. Навчіть дитину їсти м’ясо й рибу з гарніром
  8. Орієнтуйтеся на апетит дитини. Не годуйте її насильно. Поганий апетит може свідчити про хворобу
  9. Підтримуйте в дитини під час прийому їжі гарний настрій. Це важливий чинник хорошого апетиту

Орієнтовне меню на вихідні та святкові дні (для дітей віком від трьох до семи років)

Прийом їжі

Назва страви

Вихід страви, г

СУБОТА

Сніданок Каша гречана на молоці з маслом вершковим і цукром 180-200
Булка з маслом вершковим 60-70/3-5
Кавовий напій на молоці 150-180
Другий сніданок Яблуко 80-100
Обід Солянка на курячому бульйоні 150-200
Макарони відварні з маслом вершковим та курятина відварна 120-130/60-80
Морква тушкована з маслом вершковим та сметаною 40-50
Кисіль із фруктів 150-180
Хліб пшеничний або житній 30 або 50
Полуденок Шарлотка 70-80
Чай з молоком 150-180
Вечеря І Пюре картопляне та тюфтельки рибні 120-130/60-80
Салат зі свіжої капусти 40-50
Кефір 150-180
Вечеря II Печиво, твердий сир 50-60 / 5-7
Молоко або чай 150-180

НЕДІЛЯ

Сніданок Запіканка вермішельна зі сметаною та родзинками 120-130
Чай 150-180
Хліб пшеничний з вершковим маслом 50-60 / 3-5
Другий сніданок Фрукти свіжі 80-100
Обід Суп із фрикадельками 150-200/10-20
Голубці 180-200
Хліб житній із салом і часником (для старшого дошкільного віку) 20-40/5-10
Компот із сухофруктів 180-200
Полуденок Яблуко терте з морквою 80-100
Пиріжок з повидлом 60-70
Молоко 150-200
Вечеря І Вареники з капустою білокачаною 120-140
Сік яблучний 80-100
Вечеря II Пудинг рисово-гарбузовий 100-130
Какао на молоці 180-200
Опубліковано у Поради медичної сестри | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь