Матеріально-технічне забезпечення закладу освіти

Матеріально-технічне забезпечення закладу здійснюється відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту», Примірного переліку ігрового та навчально-дидактичного обладнання для закладів дошкільної освіти, затвердженого наказом МОН України від 19.12.2017 року №1633.

Заклад дошкільної освіти (ясла-садок)комбінованого типу №46 розташований у двоповерховій будівлі із трьома рівнями, загальною площею 2947,9 м2, проектна потужність закладу складає 260 дітей. На будівлю закладу виготовлений технічний паспорт. Власником будівлі закладу є територіальна громада м.Рівного в особі Рівненської міської ради.

Територія закладу складає 1,06 га, наявний державний акт на право постійного користування земельною ділянкою, власником якої є територіальна громада м.Рівного в особі Рівненської міської ради. Заклад має огорожу по всьому периметру. Дошкільний заклад має 11 окремих прогулянкових ігрових майданчиків із зеленими насадженнями, на яких встановлені ігрові павільйони, пісочниці, ігрове, спортивне обладнання. На території закладу розміщений міні-стадіон для фізкультурних занять з необхідним спортивним обладнанням. Для виконання завдань пізнавального, екологічного і трудового розвитку дошкільнят облаштовано дитячі городні ділянки, естетично оформлені квітники, висаджено фруктові, декоративні, дикоростучі дерева і кущі. На території ЗДО є куточок лісу, саду.

Будівля закладу знаходиться у належному стані, у закладі функціонує 11 груп (2 групи раннього віку, 9 груп передшкільного віку), музична, фізкультурна зали, методичний, психологічний кабінет, кабінет гурткової роботи, медичний блок, пральня, харчоблок, кабінети завгоспа, кастелянки. Групові та адміністративні приміщення закладу дошкільної освіти мають затишний та естетичний вигляд відповідають вимогам Санітарного регламенту. Щороку проводиться поточний ремонт усіх приміщень і капітальний ремонт окремих груп, ревізія і ремонт системи теплопостачання, вентиляційних та каналізаційних систем, систем водопостачання, заміна і ремонт технологічного обладнання.

У закладі є протипожежний інвентар, пожежний щит, достатня кількість вогнегасників, 6 пожежних кранів з рукавами, на території закладу є пожежний гідрант.

У будівлі ЗДО встановлено лічильники обліку теплової та електричної енергії, холодної води, 7 бойлерів для нагрівання води . У закладі дошкільної освіти є необхідна кількість інвентарю, який промаркований та використовується за призначенням, інвентар постійно поповнюється та оновлюється (при потребі), його кількість є достатньою для повноцінної роботи закладу протягом року.

Медичний кабінет оснащено відповідно до нормативно-правових документів, його оснащення складає 99%, аптечки укомплектовані на 100%,обладнано маніпуляційну, ізолятор, кабінет сестри медичної старшої.

Харчоблок забезпечений необхідним технологічним обладнанням: витяжною вентиляцією, 5 холодильниками, 2 електричними плитами , електродуховкою, 2 електросковорідками та електром’ясорубками, сучасними мийками, що повністю відповідає вимогам Інструкції з організації харчування. Харчоблок повністю укомплектований необхідним посудом та інвентарем, який має відповідне маркування. Кількість та якість миючих засобів відповідає вимогам.

Приміщення пральні оснащене необхідним обладнанням та інвентарем. У закладі достатня кількість м’якого інвентаря.

До послуг дітей фізкультурна, музична зали, кабінети гурткової роботи, практичного психолога з відповідним технічним та методичним обладнанням, спортивним інвентарем. Моніторинг оснащення фізкультурної зали складає 87% і збільшується за рахунок виготовлення нестандартних посібників і придбання спортивних атрибутів. Проведений моніторинг оснащення музичної зали дає змогу зробити висновок, що музично-естетичний розвиток дошкільників у ЗДО має повноцінний методичний та дидактичний супровід, матеріальна база музичної зали налічує 2 сучасні музичні центри, 2 магнітофони, дитячі музичні інструменти, декорації до свят і розваг, різні види театру, фонотеку музичних творів, музично-дидактичні ігри, нетрадиційні шумові інструменти. Оснащення музичної зали складає 93%.

У групових приміщеннях створені необхідні умови для належної організації життєдіяльності дітей. Групові приміщення повністю забезпечені твердим та м’яким інвентарем, відповідають санітарно-гігієнічним нормам та сучасним вимогам щодо естетичного оформлення та облаштування. У групах створене сучасне предметно-розвивальне середовище, що створює умови для розвитку творчої та пізнавальної активності дошкільників і спрямоване на реалізацію завдань Базового компоненту дошкільної освіти через втілення принципу особисто-орієнтованого підходу. Окрім того, проведений моніторинг предметно-ігрового розвивального середовища у кожній віковій групі показав, що педагоги активно, з ініціативою ставляться до створення умов для саморозвитку та самореалізації кожної дитини, наповнення предметно-ігрового середовища складає 80%. Аналіз паспортів ігрового середовища груп свідчить про те, що воно збагачується за рахунок не лише кількісного накопичення, а й через покращення якісних параметрів: естетики, гігієни, мобільності, динамічності, виготовлення сучасних дитячих меблів для ігрових центрів.

Педагоги закладу мають можливість користуватися сучасними технічними засобами навчання: 1комп’ютером та 2 ноутбуками з підключенням до Інтернет-мережі,Wi-Fi, 2 магнітофонами, 2 ксероксами, фотоапаратом.

Матеріально-технічне забезпечення освітньої діяльності закладу на достатньому рівні. Фінансово-господарська діяльність ЗДО здійснюється відповідно до законодавчих та інших нормативно-правових актів на основі кошторису, який складається і затверджується відповідно до законодавства. Джерелами фінансування закладу дошкільної освіти є кошти: міського бюджету, у розмірі, передбаченому нормативами фінансування, батьків або осіб, які їх заміняють, добровільні пожертвування або інші кошти, не заборонені законодавством. Бюджетні кошти та спонсорські надходження використовуються за призначенням.