З 8 по 12 квітня 2024 року в закладі дошкільної освіти проведено тиждень підтримки ментального здоров’я «Гратися і не боятися».

Основне завдання реалізації Тижня підтримки ментального здоров’я – створити навколо дітей сприятливе, підтримувальне та безпечне середовище.

Кожен день тижня був тематичним: понеділок – день різниці та прийняття, вівторок – день емоцій, середа – день руху та спокою, четвер – день колориту та творчості, пʼятниця – день дружби та підтримки. Різного роду активності: ранкове коло, ігри, художня творчість, дихальні практики, веселі руханки, танцювальні ігри – сприяли зняттю стресу та напруги, а також формуванню навичок та умінь для підтримки ментального здоров’я дітей.

Гарний настрій панував у вихованців щодня. Педагоги відповідально та натхненно реалізовували тематичні дні, адже розуміють, що діти в подібних заходах навчаються таких важливих навичок як співпраця, емпатія, спілкування, емоційна регуляція, стійкість; розвивають емоційний інтелект та соціальні навички, підвищують самооцінку та впевненість у своїх силах.

Зберегти ментальне здоров’я на етапі дошкільного віку вкрай важливо: це формує основи психічного благополуччя, яке впливатиме на всю життєву траєкторію дитини.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь