Посвята в козачата

Українських козаків знають у всьому світі. Про них досі пишуть історії, складають пісні. Часи козацтва завжди були однією з найяскравіших сторінок української історії, це героїчне минуле України, яке так нам потрібно зберегти та передати наступним поколінням.

Козак означає «вільний воїн». Справді, їх відвазі та волелюбності можна тільки позаздрити. Козаки завжди стояли на обороні рідної землі. Воювали, стерегли кордони, могли пройти і на суші, і на морі. А про їхні славетні походи та бої досі ходять легенди.

На славних прикладах патріотизму відважних козаків у дітей виховується почуття національної самоповаги, любові до рідного краю.

У четвер, 28 вересня, у нашому закладі  відбулося традиційне свято «Посвята в козачата» дітей старших дошкільних груп: групи №4 (вихователі Пилипчук Л.В. та Музичук Т.В.), групи №7 (вихователі Корнійчук О.Г. та Поріцька В.В.), групи №9 (вихователі Полюхович А.В. та Білусяк О.І.). Під час свята діти поглибили свої знання про історію нашої держави, її символи, традиції козацтва, хлопці продемонстрували свою спритність, силу та витривалість, дівчата підбадьорювали хлопців співами та танцями. На свято завітав сам отаман, який засвідчив про неабияку підготовку наших дітей. Потім «козачки» та «козачки» отримали з рук отамана оберіг – булаву, як головний символ козацтва.

Такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей дошкільного віку  почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь