- Пам’ятайте, що основою сніданку мають бути каші або овочеві страви.
- Аби зробити кашу кориснішою та смачнішою, додайте до неї ягоди (свіжі або заморожені), шматочки фруктів або подрібнені горіхи й підсолодіть цукром або медом.
- Почастуйте дитину домашньою гранолою.
- Збагатіть сніданок стравами, що містять білок, зокрема з яєць курячих і сиру кисломолочного.
- Не давайте дитині натще груші та цитрусові. Груші містять багато клітковини, а цитрусові — кислоти, що подразнюють слизову оболонку шлунка.
- Цікаво оформіть страву. Наприклад, на тарілці з кашею за допомогою варення і кількох шматочків фруктів «намалюйте» смішну мордочку. Це зробить страву привабливішою і апетитнішою для дитини.