Які страви готувати дітям на сніданок

  • Пам’ятайте, що основою сніданку мають бути каші або овочеві страви.

  • Аби зробити кашу кориснішою та смачнішою, додайте до неї ягоди (свіжі або заморожені), шматочки фруктів або подрібнені горіхи й підсолодіть цукром або медом.
  • Почастуйте дитину домашньою гранолою.
  • Збагатіть сніданок стравами, що містять білок, зокрема з яєць курячих і сиру кисломо­лочного.
  • Не давайте дитині натще груші та цитрусові. Груші містять багато клітковини, а цитрусо­ві — кислоти, що подразнюють слизову оболонку шлунка.
  • Цікаво оформіть страву. Наприклад, на тарілці з кашею за допомогою варення і кількох шматочків фруктів «намалюйте» смішну мордочку. Це зробить страву привабливішою і апетитнішою для дитини.

Опубліковано у Новини, Поради медичної сестри. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь