Рекомендації для батьків
- Виключіть з раціону продукти з високим вмістом жирів, білків та вуглеводів, — жирну свинину, субпродукти, сало, яйця курячі, мед, солодощі.
- Обмежте вживання овочів, фруктів та ягід, які містять червоний пігмент, — помідорів, болгарського перцю, полуниці тощо.
- Не давайте гострих, кислих, солоних, маринованих продуктів харчування, а також копченостей.
- Уникайте в раціоні горіхів, зокрема арахісу, волоських, кеш’ю, фундука, кедрових.
- Збільшіть у раціоні частку каш, зменшивши макаронів та картоплі. Готуйте каші на воді.
- Контролюйте вживання дитиною цитрусових.
- Віддавайте перевагу тушкованим, відвареним, приготованим на парі свіжим овочам, м’ясу нежирних сортів — кролику, телятині, птиці, нежирній рибі.
- Готуйте страви на рослинній олії.
- Віддавайте перевагу зеленому або неміцному чорному чаю, компотам із сухофруктів та свіжих фруктів.