Чим годувати хвору на псоріаз дитину

Рекомендації для батьків

  • Виключіть з раціону продукти з високим вмістом жирів, білків та вуглеводів, — жирну сви­нину, субпродукти, сало, яйця курячі, мед, солодощі.

  • Обмежте вживання овочів, фруктів та ягід, які містять червоний пігмент, — помідорів, бол­гарського перцю, полуниці тощо.
  • Не давайте гострих, кислих, солоних, маринованих продуктів харчування, а також копченос­тей.
  • Уникайте в раціоні горіхів, зокрема арахісу, волоських, кеш’ю, фундука, кедрових.
  • Збільшіть у раціоні частку каш, зменшивши макаронів та картоплі. Готуйте каші на воді.
  • Контролюйте вживання дитиною цитрусових.
  • Віддавайте перевагу тушкованим, відвареним, приготованим на парі свіжим овочам, м’ясу нежирних сортів — кролику, телятині, птиці, нежирній рибі.
  • Готуйте страви на рослинній олії.
  • Віддавайте перевагу зеленому або неміцному чорному чаю, компотам із сухофруктів та сві­жих фруктів.
Опубліковано у Новини, Поради медичної сестри | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь