День Матері

День Матері в Україні відзначається щороку – другої неділі травня. 2022 року це свято випадає на 8 травня. День матері відзначають у багатьох країнах світу, адже він про найголовніше – Маму.

Так, наші матусі це цілий всесвіт для  діток. Хто б ми були без них. А свою любов і захоплення нашими найдорожчими ми висловили намалювавши портрети наших красунь.

Вони прекрасні!

В Україні жінка споконвіку асоціювалася із хранителькою сім’ї. Поряд з батьком величезну роль у вихованні дітей грає і один із найрідніших у світі людей — мати. Саме від неї залежить виховання дитини та прищеплення любові до рідної землі. В Україні День матері вперше відзначали 1928 року – з ініціативи Спілки українок Канади. 1929 року його вперше відсвяткували у Львові. А 1939 року свято заборонила радянська влада.

1999 року президент Леонід Кучма підписав указ, яким День матері знову почали відзначати у другу неділю травня.

Традиції святкування

У багатьох країнах цього дня діти вітають своїх матерів із квітами, листівками та подарунками. Цього дня сім’я збирається за одним столом. Мамам у цей день зазвичай дають вихідний день і займаються всіма домашніми клопотами самостійно.

Вшановують у цей день і матерів, які вже покинули цей світ – відвідують могили. У країнах Європи та США цього дня прикрашають одяг квітами: червоною гвоздикою, якщо мама жива, та білою – якщо її вже немає.

На державному рівні цього дня зазвичай нагороджують матерів-героїнь. А також проводять різні заходи, пов’язані з материнством та роллю матері у житті.

Опубліковано у Новини | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь