Листи до св. Миколая

Усі діти з нетерпінням чекають Миколая, адже саме в чарівну ніч на 19 грудня вони отримують подарунки. Щоб Святий не забув, що ж саме хоче дитина, слід написати йому лист. Розповідаємо, як це зробити правильно та що в нього можна замовити.

Святий Миколай приносить подарунки діткам усього світу, а особливо – слухняним. Звісно, доброму дідусю важко запам’ятати всі побажання, тому в Україні прийнято писати Чудотворцю листи. Якщо у вашій родині немає такої традицїі – обов’язково виправте це.

Як написати лист Святому Миколаю

Для того, щоб Святий Миколай вгадав з бажанням, потрібно йому заздалегідь надіслати листа. Аби конверт дійшов до адресата, його слід на підвіконня і очікувати, поки помічник Святого не забере його.

Отож, почати лист Миколаю слід з привітання. У першому абзаці дитині варто розповісти кілька слів про себе (ім’я, вік, місце проживання), свою родину, друзів, хобі тощо. Далі можна перерахувати добрі справи, зроблені протягом року. Якщо дитина вважає себе не достатньо слухняною – слід зізнатися про це в листі та попросити пробачення за погані вчинки.

Цей етап досить важливий, тож приділіть йому увагу. Ви не повинні налаштовувати дитину так, ніби вона не заслужила подарунків. Якщо ваше чадо дуже скромне, допоможіть йому згадати добрі та корисні справи, які дитина робить кожен день (не забуває чистити зубки, прибирає іграшки, допомагає батькам, друзям, ділиться іграшками, гарно вчиться …). Тобто почніть з позитивного! Якщо хочете акцентувати на негативних моментах – м’яко нагадайте про це, щоб дитина задумалася, як можна “відкоригувати” поведінку в майбутньому. Повірте, такий виховний момент спрацює на відмінно.

Далі – найцікавіша частина. Це, звісно, перелік подарунків. Коли дитина буде перераховувати свої побажання, звичайно, помічникам Миколая слід контролювати потенційний бюджет. Але якщо малюк дуже хоче вказати речі, які коштують занадто дорого, – дозвольте йому замовити їх. Однак не забудьте попередити, що святий Миколай сам проаналізує лист і принесе те, що вважатиме необхідним.

Насамкінець дайте дитині можливість самостійно прикрасити лист, допомагаючи, якщо вона цього попросить. Якщо малюк не знає, що йому намалювати або ще не вміє цього робити – можна просто залишити відбиток долоні, змоченої у фарбі (або змалювати її контури), що буде символізувати вітання.

Після цього покладіть дорогоцінний лист в справжній конверт і вкажіть дані одержувача – “Небесна канцелярія. Святому Миколаю”. Тоді залиште лист на підвіконні та чекайте, поки Миколай забере його 😉

Група №3

Група №4

Група №6

Група №7

Група №8

Група №9

Група №10

Група №11

Опубліковано у Новини, Фотогалерея, Група №3, Група №4, Група №6, Група №7, Група №8, Група №9, Група №10, Група №11 | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь