В гостях у музичної королеви (Міжнародний День музики)

Наше життя просто неможливо уявити без музики. Вона супроводжує нас всюди: ранкове пробудження, пробіжка на свіжому повітрі, дорога на роботу і додому, свята, мінорний настрій, концерти, вечірки, романтичний вечір при свічках, колискова, відспівування… Людина народжується і йде, супроводжувана музикою. Цей чарівний вид мистецтва дивним чином відображає нашу дійсність, передає наші емоції і водночас здатний впливати на нас, викликаючи цілу палітру почуттів: то гнів, то насолоду, то пристрасть, то заспокоєння. І все це різноманіття музичних творів засноване на вмілому використанні лише семи всім відомих нот.

Наймузичніший день у році весь світ традиційно відзначає 1 жовтня.

Вперше відзначати Міжнародний день музики запропонував піаніст і композитор Дмитро Шостакович, а офіційно він почав святкуватися в усьому світі з 1 жовтня 1975 року за рішенням Міжнародної музичної ради при ЮНЕСКО.

Офіційною метою такого свята було озвучено поширення музичного мистецтва в суспільстві, реалізація властивих ЮНЕСКО ідеалів миру, взаєморозуміння і дружби різних народів, розвиток їхніх культур, ознайомлення і обмін музичним досвідом, взаємоповага до естетичних цінностей одне одного.

В цей день до діток нашого закладу завітала Музична Королева.

Опубліковано у Новини, Фотогалерея | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь