Обираємо горіхи

Горіхи

  • Упаковка. Купуйте горіхи в герметичній упаковці. Обираючи горіхи на вагу, ви можете придбати залежаний або зіпсований товар. Вивчіть упаковку та написи на ній. Упаковка має бути без пошкоджень, із зазначеними складом продукту, виробником та строком або терміном придатності.

  • Строк придатності. Строк придатності цільних горіхів у шкаралупі значно більший. Зазвичай у шкаралупі продають арахіс, фундук, волоський і лісовий горіхи. Тому, обираючи між горіхами у шкаралупі та без неї, між цільними і подрібненими, віддавайте перевагу цільним та у шкаралупі.
  • Шкаралупа. Має бути без цвілі, плям та механічних пошкоджень — тріщин, сколів. Залишки зеленої оболонки на волоських горіхах невеликого розміру свідчать про не­ дозрілість плоду. Шкаралупа арахісу має бути сухою, а фундука — жовтою або бурою. Недозрілий фундук має зелений колір. Якісні горіхи не мають гриміти, якщо їх потряс­ ти. Будь-які звуки свідчать про те, що ядро вже пересохло.
  • Ядро. Ядро волоського горіха має бути щільним і пружним, із плівкою золотистого ко­льору, арахісу — м’ясистим, із плівкою ніжно-рожевого кольору, мигдалю — однакової форми, із плівкою однорідного коричневого кольору, бразильського горіха — достатньої ваги 3‑6 г, вкритим плівкою коричневого кольору. Якісні фісташки мають бути ве­ликими, зеленими з фіолетовим боком та заповнювати шкаралупу, що розтріскуєть­ся по шву. Що зеленіший горіх, то він якісніший. Якщо ядро маленьке, коричневе та зморшкувате — воно старе.
  • Запах. Усі горіхи мають бути приємними на запах. Гіркий і вологий запах свідчить про зіпсованість плодів, зокрема про наявність у них плісняви.
Опубліковано у Поради медичної сестри | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь