- Використовуйте для пиття та приготування їжі бутильовану питну воду промислового виробництва або воду з централізованих джерел водопостачання. Останню перед вживанням кип’ятіть не менше 10 хв. та дайте відстоятися.
- Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання — річки, озера, підземних джерел тощо.
- Використовуйте під час неорганізованого відпочинку для миття посуду та рук лише кип’ячену воду, а для пиття та приготування їжі — бутильовану питну воду.
- Перед вживанням овочі, фрукти та ягоди ретельно мийте та обдавайте окропом.
- Дотримуйтеся правил особистої гігієни — обов’язково мийте руки з милом перед приготуванням та вживанням їжі, після відвідування туалету.
- Зверніться до лікаря в разі виникнення симптомів захворювання в дитини та за жодних обставин не займайтеся самолікуванням.