Медичні довідки для дошкільнят: МОЗ затвердило єдину форму медичної довідки для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів.

Наказом МОЗ України № 1351 від 25.07.2023р. ‘Про організацію медичних оглядів дітей та інших осіб для зарахування їх до закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку’ зі змінами, внесеними наказом МОЗ України від 28.09.2023року номер 1702., який вступив в дію з 01.10.2023 року,  значно спрощено проходження медичних оглядів дітей перед вступом до закладів дошкільної освіти, згідно Порядку проведення медичного огляду, що додається.

    Наразі немає потреби проходити огляд у декількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Огляд проводить сімейний лікар. Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти видається уніфікована довідка № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)».

     Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування її до дитячого садочк. Огляд включає збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, вимір зросту та маси тіла, дослідження зору, слуху, постави. Лише у разі виявлення порушень розвитку чи хвороб сімейний лікар направляє дитину до лікаря-спеціаліста. Обов’язково перед садочком та школою дитину оглядає стоматолог.

      Дитина може пройти медичне обстеження в будь-який зручний час протягом року. Результати цього обстеження чинні рік з дати його проходження.

     Зазначимо, що для отримання довідки у дитини повинні бути обовʼязкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

        Прохання до батьків, заздалегідь, спланувати візіти до своїх сімейних лікарів та педіатрів з метою своєчасного обстеження та проведення необхідних щеплень в повному обсязі!

Опубліковано у Новини, Поради медичної сестри. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь